SLTF - Svenska lokaltrafikföreningen

Släp och husvagn i sommartider

Sommaren är årstiden då fler släp och husvagnar av olika slag syns på vägarna än någon annan årstid. Det säger sig självt eftersom vädret är varmt, folk har mer tid på grund av semester och de långa dagarna för med sig mer ork och lust. Man tar tag i trädgården, kör laster med skräp till tippen; man organiserar och flyttar grejer från en plats till en annan; man tar med familjen på husvagnssemester; man lastar hästen för ritter i skogen eller på stranden under sensommarens ljuva skymningsljus. En sak har alla dessa släodragande fordon gemensamt: dragkroken.

Varje bil ska ha sin dragkrok

En bil kan i regel dra ett släp efter sig så länge den är utrustad med en korrekt monterad dragkrok, men alla bilar ska ha sin rätta dragkrok - det är det lag på. Om man inte har den rätta dragkroken, monterad på rätt sätt, kan man riskera dyra böter - för att inte nämna vilken säkerhetsrisk man utsätter sig själv och sina medtrafikanter för.

Experthjälp på Bilen & Jag

På Bilen & Jag får du experthjälp när det är dags att köpa en dragkrok till bilen. De är specialiserade på just dragkrokar och har ett brett utbud, suveräna priser och oslagbar service. Om du vill få den säkraste dragkroken till din bil och dina behov så är det dit du ska vända dig.

På Bilen & Jag hjälper de dig också att montera din dragkrok, antingen handfast hjälp i någon av de 12 städer där Bilen & Jag finns representerat, eller i form av ingående instruktioner. Rigga bilen med en dragkrok för sensommarens bästa utflykter.

24 Aug 2016