SLTF - Svenska lokaltrafikföreningen

Gör dina maskiner stabilare

Om man jobbar med en eller flera olika tunga maskiner, så är det viktigt att de är stabila och pålitliga. Särskilt om man har dem då man förflyttar eller lyfter tunga saker. Det är inte fel att använda sig av stödbensplattor. En stödbensplatta ger maskinen man jobbar med stabilitet samt att det även ger en stor stödyta med optimal lastfördelning. Har man stödbensplattor under, så gör det att punktbelastningen från justerbara fötter på kranar och andra fordon fördelas över dynans hela yta- Det gör då att det blir ett mycket lägre tryck på själva marken. Det är en stor fördel eftersom att man då slipper göra stor åverkan på terrängen. Stödbenen ser även till att din maskin står stadig utan att välta eller sjunka ner i marken. 

Smart med stödbensplatta i plast

Det är rätt smidigt att välja stödbensplattor i plast. Det eftersom att de är mer väderbeständiga, mer hållbara samt att de är lättare att hantera dem än vad det är om de hade varit i stål, lövträ eller gummi. Hos Profillagret finns det bra stödbensplattor i plast och dessa är tillverkade av särskilt hållbar PE-HD-plast. Fördelarna med deras produkter är att de är robusta, starka men samtidigt lätta. De är slitstarka, samt att de även är väder- och UV-beständiga. De ger ett optimalt grepp på bärande ytor.

Så är det så att du jobbar med maskiner, fordon, kranar eller annat och behöver göra marken stabil, satsa då på stödbensplattor i plast.

13 Sep 2020