SLTF - Svenska lokaltrafikföreningen

Trevligt med cykelsemester

Åka tåg i alla ära, men det är inte fel att även ta cykeln och då gärna på en cykelsemester. Sen går det att kombinera. För det går oftast bra att ta med cykel ombord på tåget. En del väljer att ha semester med cykel på det vis att de tar med cyklar på husbilen och att man cyklar runt där man stannar till. Andra föredrar att antingen åka rakt från hemmet och ut i naturen, eller att man tar sig till en viss led och sedan cyklar den. Grejen är ju att här i Sverige finns det gott om olika cykelleder att välja på. En av dem är, som hör till Sveriges bästa led, det är Kattegattleden.

Cykla Kattegattleden

En av Sveriges bästa cykelleder är Kattegattleden. Den blev även utnämnd att vara Europas bästa cykelled 2018. Det är ett vackert landskap att cykla i. Själva leden i sig är totalt 395 km lång. Den sträcker sig från Göteborg i norr till Helsingborg i söder. Under resans gång får du njuta av ett varierat landskap genom såväl öppna landskap som mäktiga havsvyer. Leden är uppdelad i åtta delsträckor.

Se dig om i Sverige

Det är inte ett måste att cykla en viss led, utan du kan ge dig ut och cykla var du vill! Dock är det ofta fördel med cykelleder, eftersom de är just cykelvänliga. Andra bra leder att cykla i Sverige är bland annat Gotlandsleden, Kustlinjen, S:t Olavsleden, Sydostleden och Åsnen runt.

11 Jul 2021