SLTF - Svenska lokaltrafikföreningen

Barn i trafiken

Att vistas med små barn ute i trafiken, antingen till fots eller resande i bil eller med kollektivtrafiken, har alltid sina utmaningar. Ingen människa som inte själv har eller åtminstone har haft små barn kan ens i sina vildaste fantasier föreställa sig hur det är att vistas ute i trafiken med små barn, särskilt om man har fler än ett. Kraven på att man har en säker bilbarnstol när man kör barn i bil är höga och strikta, som sig bör. Man har sett gång på gång vilken enorm skillnad det är i hur barn klarar sig i en krock om de har en riktig bilbarnstol i jämförelse med annars.

Viktigt med rätt barnvagn

När man rör sig till fots är en barnvagn ovärderlig. Inte bara kommer man snabbare och enklare fram, man vet dessutom var man har sitt barn och man slipper belasta sin kropp med att bära barnet hela tiden. Särskilt i tätbygder är det till stor hjälp att ha en bra barnvagn.

Olika barnvagnar skiljer sig åt i modell och funktion, samt i design såklart. Det har blivit ganska hypat det här med barnvagnar, men de har också blivit väldigt mycket bättre de senaste åren.

Hitta rätt på Pyret & Snäckan

Pyret & Snäckan heter en butik som bara säljer bilbarnstolar och barnvagnar av särskilt utvalda märken som BUgaboo och Mountain Buggy. Allt på Pyret & Snäckan håller väldigt hög kvalitet och man kan vänta sig väldigt god service. Alla mammor och pappor där ute rekommenderas att kolla in Pyret & Snäckans sortiment när det är dags att handla bilbarnstol eller barnvagn nästa gång.

17 Aug 2016