SLTF - Svenska lokaltrafikföreningen

Åka kollektivt eller ta bilen?

Jag är en stor förespråkare av att åka kollektivt. Men ibland är det så att man måste ha en bil. Vissa platser som man behöver åka till, finns det inte vare sig buss eller tåg att ta sig dit med. Det finns två val, när man ska köpa bil. Det är antingen att kika in på sajter så som bytbil.com, för att köpa en bättre begagnad bil, eller så satsar man på att köpa en helt ny bil, från en bilförsäljare. Jonssons bil i Örebro är återförsäljare för Peugeot, men de har även begagnade bilar, Så bor du i närheten, så är det ett alternativ. Att kika på båda sorter, på ett och samma ställe. Om du är nyfiken på Jonssons så kika in på deras Facebook. Jonssons Bil har inte bara bilar till salu, de erbjuder även sina kunder service på sin bil, de har en plåtverkstad och ett däckhotell samt att de säljer reservdelar.

Att jobba med bilar

Om du är en person som gillar att jobba med bilar själv finns det ofta jobb som bilsäljare eller mekaniker på Happyr.com. Själv jobbar jag ju inom kollektivtrafik, men har vänner som jobbar med bilar på olika sätt.

Nytt eller begagnat?

Det finns både fördelar och nackdelar med begagnad bil. likväl som med en helt ny bil. Priset är ju ofta det som styr. Så rannsaka dig själv, och fråga dig hur mycket bil du kör och vilket av de två alternativen som är bäst att satsa på.

18 Dec 2015